Op de Duitse menukaart kom je schnitzels met oneindig veel sauzen tegen! En vrijwel allemaal zijn ze heerlijk. Met een blikje tomatenpuree en wat extra paprikapoeder maak je er een snelle stroganoffversie van.
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
300grijstwit
1komkommer
1elwittewijnazijn
3elolijfolieextra vierge
225mlslagroom
1tlmosterd
1eldillefijngesneden
25gboter
4varkensschnitzelsongepaneerd
1paprikageel, in reepjes
250gchampignonsin plakjes
1tlpaprikapoeder
instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schaaf of snijd de komkommer in dunne plakjes. Klop een vinaigrette van de wijnazijn, olijfolie, 2 el van de slagroom, mosterd en de dille. Voeg zout en peper naar smaak toe. Maak de komkommer aan met de roomvinaigrette en zet weg.
Smelt de boter in een koekenpan. Bestrooi de schnitzels met zout en peper en bak ze in 2 min. per kant bruin aan. Neem ze uit de pan. Bak de paprika en de champignons 4 min. in het bakvet. Schep het paprikapoeder erdoor en schenk de rest van de slagroom erbij. Breng tegen de kook aan, draai het vuur laag en leg de schnitzels in de roomsaus. Stoof de schnitzels nog 6 min. zachtjes.
Schep de rijst op 4 borden. Verdeel de roomschnitzels met de saus over de borden. Geef de komkommersalade erbij.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi