aantal 4 |
hoofdgerecht |
zomer |
grieks |
lactosevrij
Dat semi-zomerweer waar we op dit moment van genieten vraag om lichte gerechten. En wij grijpen elk excuus om de barbecue aan te steken gretig met beide handen aan. Deze zalm krijgt daar heerlijke grillstrepen van en de romige & simpele salade die erbij hoort is een regelrechte blijmaker.
kooktijd25 minutesminutes
Marineren15 minutesminutes
totale tijd40 minutesminutes
ingrediënten
4elolijfolie + extra voor het bestrijken
1citroenbio, rasp + 1 el citroensap en citroenpartjes voor erbij
1teenknoflookfijngesneden
4zalmfiletszonder vel à 200 g
5elolijfolieextra vergine
1elchampagneazijnof wittewijnazijn
avocado-dillesalade
2komkommerkleine of 1 grote, overlangs gehalveerd, in plakjes
1avocado
1rode uiklein, fijngesneden
1/2bosbladpeterselieblaadjes
1/2bosdilletopjes
instructies
Meng in een kom de olijfolie, citroenrasp (niet het sap!), knoflook en royaal zout en peper tot een marinade. Snijd de zalmfilets in een schuine hoek in plakjes van 1 cm dik. Schep ze door de marinade en laat 15 min. marineren.
Maak de barbecue aan of verhit een grillpan op hoog vuur.
Klop intussen de extra vergine olijfolie met de azijn, het citroensap en wat zout en peper tot een dressing.
Schep alle ingrediënten voor de salade door elkaar.
Bestrijk de grillpan met wat olie en rooster de plakjes zalm 30 sec. per kant of tot ze net gaar zijn en lichte schroeiplekjes krijgen.
Schep de dressing door de salade en serveer samen met citroenpartjes om erover uit te knijpen bij de zalm.