Weet je nog van toen? Toen de tomaten gevuld werden met rijstsalade en allerhande noten? Wel, wij hebben deze seventies klassieker geüpgraded met een kruidige citroenrisotto.
kooktijd45 minutesminutes
totale tijd45 minutesminutes
ingrediënten
1uigeraspt
3elolijfoliemild
100grisotto rijstarborio
50mlwitte wijndroog
rasp van 1biocitroen
50mlolijfolieextra vergine
100gtaleggioin stukjes
6takjesoregano
1takjesalie
18kleine tomatenbijv. tasty tom
instructies
Bak de ui in een flinke scheut olijfolie glazig in 10 min. Voeg de risottorijst toe, zet het vuur hoger, schep even om en voeg een scheutje witte wijn toe. Wacht tot het verdampt is en roer dan het citroenrasp en wat zout erdoor en voeg al roerende steeds wat water toe, tot het verdampt is, herhaal tot de rijst in 18 min. al dente en heel romig is (hij mag behoorlijk vochtig blijven). Breng op smaak met zout en roer er de olijfolie door. Roer de taleggio door de risotto.
Ris de oregano en salie en snijd fijn. Laat de rijst afkoelen (houd wat salieblaadjes apart). Dompel de tomaten 2 sec. in kokend water en laat ze daarna afkoelen. Snijd het kapje eraf en hol ze uit: vang het sap en vruchtvlees op. Roer een deel hiervan door de afgekoelde risotto zodat het lekker smeuïg wordt. Roer nu ook driekwart van de oregano en alle salie erdoor. Schep de tomaatjes vol met de koude risotto. Bestrooi met de rest van de oregano en een blaadje salie.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Cyn Ferdinandus