Barbecueën hoort bij de zomer als schaatsen bij de winter. En wat houden we ervan! Dus stroop je mouwen op en gaar die karbonades en worsten aan één stuk boven de BBQ. Of ga voor mediterraan zoals onderstaande spiesen. Met een knipoog naar de Middellandse Zee.
kooktijd30 minutesminutes
Roosteren12 minutesminutes
totale tijd45 minutesminutes
ingrediënten
4kleine venkelknollenin kwarten gesneden
750gkrieltjesgeschrapt, gehalveerd
1groecitroenhet sap
5elolijfolie
½tlchiliflakes
400gkalkoenfiletin niet te kleine blokjes (3-3 cm)
1doosje kerstomaatjes
100mlmayonaise
1bakje bieslookgrof geknipt
instructies
Breng ruim water met zout aan de kook, leg de venkel erin en kook ze 5 min. Schep de venkel uit de pan, spoel koud in een zeef en laat uitlekken. Kook de aardappeltjes in het kokende water in 12 min. gaar, giet af en schep om met 2 el van het citroensap en zout en peper.
Meng de olie, 1 eetlepel citroensap, wat zout en de chilivlokken in een wijde kom.
Meng de kalkoen, tomaatjes en venkel door de dressing en laat 5 min. staan. Rijg de gemarineerde ingredienten aan grote spiesen en rooster ze rondom bruin en gaar boven withete kooltjes van de bbq, in de grillpan of onder de grill in 10-12 min.
Roer de mayonaise iets dunner met wat citroensap en meng met de bieslook en de aardappeltjes. Serveer met de spiesen.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Productie en recepten: Trudelies Schouten. Foodstyling: Bart Stuart. Fotografie: Rob van de Vet. Styling: Jan Willem van Riel