aantal 4 |
hapje, voorgerecht |
weekend |
spaans |
Eigenlijk waren we al niet echt meer aan het opletten (na de Oranje nederlaag), maar gister werd het dan eindelijk duidelijk: Spanje is Europees Kampioen voetbal. Tijd voor een Spaans recept, lijkt ons. En hoe kan dat beter dan met deze overheerlijke pijlinktvispakketjes met inktvinaigrette. Uit een keuken vol emotie…goh, net voetbal!
kooktijd15 minutesminutes
totale tijd15 minutesminutes
ingrediënten
8plakjesontbijtspek
1grote pijlinktvisschoongemaakt, in heel dunne reepjes, of kleine pijlinktvisjes, in dunne reepjes in de lengte
1tlinktvisinktbij visboer of groothandel
100mlzonnebloemolie
instructies
Snij de plakjes spek in de lengte doormidden. Neem steeds een bundeltje inktvisreepjes, wikkel er een reepje spek omheen en zet vast met een cocktailprikker.
Bak de pakketjes in een antiaanbakkoekenpan op middelhoog vuur totdat het spek knapperig is. Laat uitlekken op keukenpapier.
Roer de inkt door de zonnebloemolie en besprenkel de inktvispakketjes met de inktvisolie. Serveer direct.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Van Charles Abellan van Comerc 24, Barcelonauit: Tapas, Fiona Dunlop, Kosmos – Z&K uitgevers, ISBN 90 215 3838 5Productie: Merijn Tol. Fotografie: Harold Pereira. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Ingmar Niezen