Dit varkensribstuk is een flink stuk vlees. Daarom is het ideaal om met veel mensen te delen. Serveer het op een grote schaal gulgevuld met veel bonen. Veel bonen kun je ook in het vriesvak van de supermarkt vinden.
kooktijd30 minutesminutes
Oven2 hourshours
totale tijd2 hourshours30 minutesminutes
ingrediënten
1,4kgvarkensribstukmet bot en vel*
1sjalotfijngesneden
2tenenknoflookfijngesneden
3elolijfoliemild
1bosgroene aspergesonderste stukjes verwijderd, 2 min. gekookt
200gtuinbonengedopt, beetgaar gekookt
2venkelknollenin plakken, beetgaar gekookt
1blikflageoletsuitgelekt, afgespoeld (supermarkt of delicatessenzaak)
2elolijventaggiasch
salsa
4ansjovisfiletsfijngesneden
1bospeterseliefijngesneden
1citroenbio, rasp
200mlolijfoliegroen
evt. ook nodig:kernthermometer
instructies
Maak de barbecue een half uur van tevoren aan. Gebruik de deksel om de temperatuur goed te kunnen regelen zodra de kooltjes witheet zijn als je begint met roosteren of verwarm de oven voor op 180°C. Kruid het ribstuk met peper en zout. Rooster het ribstuk tot een kerntemperatuur van 62ºC.
Maak ondertussen de salsa van de ansjovis, peterselie, citroenrasp en groene olijfolie.
Fruit de sjalot en knoflook in een koekenpan in de olie en voeg alle groenten en bonen toe. Warm het geheel goed door en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de groente over de borden en garneer met de olijven. Serveer het vlees met de salsa erbij.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Bestel varkensrib aan een stuk bij je slager: een stuk van 1½ kg heeft ± 6-7 ribben. ** Een kernthermometer geeft een signaal als de ingestelde kerntemperatuur is bereikt. Je koopt hem bij kookwinkels.