Kleine moeite, groots effect. Bijvoorbeeld met zelfgemaakte aardbeien-tijmtaartjes die je heel easy maakt van wat plakjes bladerdeeg en zomerzoete zomerkoninkjes.
kooktijd45 minutesminutes
Afkoelen/oven50 minutesminutes
totale tijd1 hourhour35 minutesminutes
ingrediënten
8plakjesroomboterbladerdeegontdooid
2elgeleisuiker
600gaardbeiengehalveerd
tijmblaadjes
eilosgeklopt
voor erop:tijmbloemetjes en aarbeienjam
instructies
Steek uit het bladerdeeg rondjes van 12 cm ∅. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed 2 bakblikken met bakpapier en leg op elk bakblik 4 rondjes deeg. Bestrooi elk rondje met de geleisuiker. Verdeel de aardbeien en wat tijmblaadjes erover, maar laat 1½-2 cm van de rand vrij. Sla de rand over de aardbeien en druk licht aan. Bestrijk de deegranden met losgeklopt ei en bestrooi de taartjes met geleisuiker.
Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat afkoelen. Bestrijk met verwarmde aardbeienjam en garneer met tijmbloemetjes.