Vaderdag, een spannende wedstrijd, biertjes en mooi weer. Kortom BBQ time! Start nu met de voorbereiding en steek straks de barbecue aan. Geniet van gegrilde kipspiesen met een oranje tintje door de zoete aardappel.
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
600-800gzoete aardappels*in 1 cm dikke plakken
4elzonnebloemolie
4elsojasausJapanse
2elsherrydroge
1teentjeknoflookgeperst
1elhoning
1rode peperzaadlijsten verwijderd, fijngesneden
500gkipfiletin blokken
200gkerstomaatjes
1bosje korianderblad grof gesneden
instructies
Kook de zoete-aardappelplakken 3 min. in ruim kokend water met zout en neem uit de pan. Meng 2 el olie, de sojasaus, sherry, knoflook, honing en rode peper en verdeel over 2 wijde kommen. Leg de kip in de ene kom en de zoete-aardappelplakken in de andere en laat beide 15 min. intrekken. Schep af en toe om.
Rijg de kipblokjes aan 8 spiesen en steek er hier en daar nog kerstomaatjes tussen. Steek de barbecue aan 30 min. voordat je gaat grillen of verhit de grillpan voor op halfhoog vuur. Gril de spiesen in 10-12 min. goudbruin en draai regelmatig.
Verwarm ondertussen ook in een grote koekenpan (of 2 kleine) de rest van de olie en bak hierin de aardappelplakken in 10-12 min. aan beide kanten goudbruin. Keer regelmatig. Bestrooi met de koriander en serveer met de kipspiesen. Lekker met een groene salade of kort gestoofde paksoi.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Deze zoete variant, die vaak in de Surinaamse keuken wordt gebruikt, is steeds beter verkrijgbaar in de supermarkt. Gebruik evt. gewone grote vastkokende aardappels. De plakken aardappel kun je ook op de bakplaat in een voorverwarmde oven op 185°C in 12 min. goudbruin bakken. Keer dan halverwege.