Naar zee? Je hebt niet veel meer nodig dan limoncello, een mousserende witte wijn en zelfgemaakt citroensiroop om deze friszure strandcocktail te maken.
voorbereiding15 minutesminutes
kooktijd5 minutesminutes
Afkoelen30 minutesminutes
totale tijd50 minutesminutes
ingrediënten
100mlwater
100gsuiker
2citroenenbio, sap en rasp
2glaasjeslimoncelloà 100 ml
1flesmousserende witte wijnchampagne, prosecco of cava, gekoeld
3plakjescitroengehalveerd
evt.ijsblokjes
instructies
Verhit het water met de suiker op zacht vuur en roer zodta de suiker oplost. Voeg de citroenrasp en -sap toe aan de siroop en breng tegen de kook aan. Laat de citroensiroop zachtjes tot de helft inkoken. Zeef de siroop en laat afkoelen. Meng de siroop met de limoncello en schenk in een afsluitbare beker of flesje.
Vul hoge glazen voor een kwart met de limoncellosiroop. Schenk de glazen driekwart vol met de mousserende witte wijn en doe er evt. een blokje ijs bij. Serveer met een schijfje citroen.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept: Eke Mariën. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Cyn Ferdinandus