Het ultieme zomerdrankje: sangria. Deze Spaanse versie van bowl of punch kun je maken met zowel witte wijn en rode wijn, als met rosé.
voorbereiding15 minutesminutes
kooktijd5 minutesminutes
Afkoelen2 hourshours
totale tijd2 hourshours20 minutesminutes
ingrediënten
1glaasjecalvadosà 50 ml
2glaasjescointreauà 100 ml
2elpoedersuiker
1fleswijndroog, wit, gekoeld
2perzikengeschild, in kleine blokjes
200gdruivenwit, gehalveerd, pitjes verwijderd
ijsblokjes
3kiwi’sgeschild, in dunne plakjes
300mlkoolzuurhoudend watergekoeld
instructies
Roer in een ruime karaf de calvados, cointreau en suiker zodat de suiker oplost. Schenk de wijn erbij en meng de perzik en druiven erdoor. Zet de karaf in de koeling en laat deze in ± 2 uur goed koud worden. Schenk de sangria in een thermosfles om hem koud te houden.
Vul hoge glazen met blokjes ijs en schijfjes kiwi. Schenk de glazen voor tweederde vol met de sangria en vul ze voor de rest met het koude water.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Zoveel Spanjaarden, zoveel sangriarecepten. Iedere familie en elk restaurant heeft haar eigen versie. Zo delen we hier een recept voor onze delicious. sangria met witte wijn, maar je kunt natuurlijk ook voor de meer klassieke sangria met rode wijn gaan, of het fruit mixen met rosé.rode sangria: Cabernet sauvignon, Merlot, Rioja, Zinfandel en Shiraz lenen zich goed voor rode sangria. Kies voor fruit met een sterke smaak, zoals sinaasappel, appel, perzik of ananas. Voor een extra kick kun je brandy, rum of grand marnier toevoegen en voor de prik kun je spa rood, fanta of sprite gebruiken. rosé sangria: rosé combineert heel goed met aardbeien, nectarines, frambozen en citroen. Houd je van zoet en wil je de sangria iets sterker maken? Voeg dan sinaasappellikeur toe. Liever iets minder zoet? Kies dan voor wodka. Een paar blaadjes munt maken het geheel lekker fris. Recept: Eke Mariën. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Cyn Ferdinandus