Janneke Philippi bedacht voor ons deze doe-het-zelf-pastasalade. ‘Ik vind het verrassend om de ingrediënten van een salade apart te presenteren, zodat iedereen z’n eigen salade kan samenstellen. Alle ingrediënten kun je van tevoren voorbereiden!’ Binnen een half uur staat deze salade op tafel en nog beter; in het park, op je balkon, in de tuin, als het maar al fresco is!
kooktijd30 minutenminuten
totale tijd30 minutenminuten
ingrediënten
200gpastaklein, bijv. conchiglie
250gboter- of sperziebonenschoongemaakt
1courgettegroot, in plakjes
3elolijfolie
5elcitroenmayonaisevol
5ansjovisfiletsin olijfolie, blikje, uitgelekt
2tlkappertjes
½kropkrulslafrisee, gewassen, drooggeslingerd
1blikartisjokhartenà 400 g, uitgelekt
2blikjestonijnin olijfolie, à 160 g, uitgelekt
1uirood, in ringen
75golijvengemarineerd
instructies
Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen gaar. Kook de sperziebonen in 6-8 min. (afhankelijk van de dikte) knapperig gaar en giet af. Spoel de pasta en boontjes onder stromend water snel koud en laat goed uitlekken.
Verhit de grillpan voor. Bestrijk de courgette dun met de olijfolie. Gril de courgette in porties aan beide kanten tot ze mooie rooster- strepen hebben.
Pureer intussen voor de dressing de mayonaise met de ansjovisfilets en kappertjes met de staafmixer. Verdun de dressing met 1-2 el water (of citroensap) en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de krulsla, artisjokharten, tonijn, ui, olijven, pasta, boontjes en courgette over een grote schaal. Als je een kleinere schaal hebt, kun je een paar ingrediënten ook in mooie schaaltjes erbij zetten. Zet ook de dressing samen met een stapel borden, het bestek en mooie servetten erbij op tafel.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Je kunt de pasta ook vervangen door meergranenrijst of kook een mix van je favoriete granen. Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Productie en bewerking: Trudelies Schouten