Jersey-vlees is goed dooraderd en vol van smaak. Daarom is het heerlijk om niet te veel smaken aan deze burger toe te voegen. Een simpele avocado salsa en een geroosterde maïskolf is alles wat je verder nodig hebt voor deze zomerse burger.
kooktijd35 minutenminuten
Rusten30 minutenminuten
totale tijd1 uuruur5 minutenminuten
ingrediënten
800gJersey-kalfsgehakt
2eieren
8stuksmaïskolvenzoet, gekookt*
Libanees platbroodin 8 punten
voor erbij:tortillachips
avocadosalsa
2tomatenin stukjes
1avocadorijp, in blokjes
½rode peperzonder zaadjes, fijngesneden
1eljalapeñopeperfijngesneden, uit pot
4elkorianderfijngesneden
1limoensap
2elzonnebloem of arachideolie
instructies
Kneed het gehakt goed door met de eieren en breng op smaak met peper en zout. Vorm er 8 burgers van en leg ze afgedekt 30 min. in de koelkast.
Meng alle ingrediënten ivoor de salsa en breng indien nodig nog op smaak met zout.
Bestrooi de maïs met zout en peper en rooster op de bbq en in de grillpan rondom goudbruin en van binnen warm. houd de maïskolven evt. warm onder aluminiumfolie terwijl je de burgers grilt.
Rooster de burgers op de bbq of in de grillpan mooi bruin in 8-10 min. en tot de binnenkant licht rosé is.
Serveer de burgers op het platbrood, met de maïs, salsa en tortillachips.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Gekookte maïskolven zijn bij veel supermarkten en de natuurwinkel, verpakt per 2 stuks te koop. Warm ze voor het grillen nog even goed door in de verpakking in heet water (als een rookworst), zodat ze na het grillen.Productie: Mister Kitchen. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Desiree van Dijk