Klassieke saltimbocca wordt gemaakt van kalfsvlees, omwikkeld met pancetta en salie en geblust in witte wijn. Voor deze versie gebruiken we stevige witvis.
kooktijd45 minutesminutes
Opstijven1 hourhour
totale tijd1 hourhour45 minutesminutes
ingrediënten
4stevige witvisfilets*
20verse salieblaadjes
8plakjespancettaof bacon
50gongezouten boterin blokjes
citroensap en slablaadjesvoor erbij
polentafrites
100gpolenta
25gboter
50gParmezaanse kaasgeraspt
2½elbladpeterseliefijngesneden
zonnebloemolie voor het frituren
instructies
Vet voor de polentafrites een braadslede van 19x25 cm in en bekleed hem met bakpapier dat je 2 cm over de rand laat hangen. Breng 600 ml water aan de kook en draai het vuur laag. Voeg de polenta in een dun straaltje toe en roer 5 min., of tot de polenta bindt. Neem van het vuur en roer de boter, parmezaan, peterselie en wat zout en peper erdoor. Schep de polenta in de braadslede en strijk de bovenkant glad. Laat de polenta in ± 1 uur opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 150ºC.
Stort de polenta op een snijplank, snijd hem in de lengte doormidden en snijd elke helft in 12 reepjes (frites). Verhit een bodempje olie van 1 cm in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de polentafrites in delen in 3 min. rondom goudbruin en knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm in de oven.
Leg intussen op elk stuk visfilet 2 salieblaadjes en omwikkel de visfilets met 2 plakjes pancetta. Smelt 25 g boter in een grote koekenpan op hoog vuur tot hij schuimt en bak de vis 2 min. aan elke kant, of tot hij goudbruin en net gaar is. Schep de vis op een bord en laat 5 min. rusten.
Zet de pan op middelhoog vuur. Verhit de rest van de boter en bak 12 salieblaadjes in ± 2 min. knapperig.
Besprenkel de vis met citroensap en salieboter en serveer ze met de polentafrites en wat sla.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Kijk voor een verantwoorde viskeuze op goedevis.nl.Recepten: Valli Little, Warren Mendes. Fotografie: Ben Dearnley. Styling: Vanessa Austin, Bernie Smithies. Bewerking: Ellen van Mol