Dit heerlijke voorgerecht maak je in een handomdraai met verse sardines. Serveer ze met een Italiaanse salsa gemaakt van oud brood, kruiden en rode peper.
kooktijd20 minutesminutes
Weken15 minutesminutes
totale tijd35 minutesminutes
ingrediënten
50gzuurdesembrood zonder korst
4elrodewijnazijn
4elpijnboompitten
3elolijfolieextra vierge + extra voor het bestrijken
1peperrood, fijngehakt
4elplatte peterseliegrof gesneden
2eloreganovers, grof gesneden
4elbasilicumblaadjesgrof gesneden
8sardinesgroot, schoongemaakt
voor erbij:citroenpartjes en rucola
instructies
Scheur het brood in grove stukken, doe het in een kom en schenk er koud water over. Laat het brood ± 15 min. weken. Giet het vocht af en knijp het brood goed uit. Besprenkel het brood met de azijn.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en schep ze door het brood. Voeg de olie, rode peper en verse kruiden toe.
Verhit een barbecue/grillpan. Dep de sardines droog met keukenpapier, bestrooi ze met zout en peper en bestrijk ze met een beetje olijfolie. Rooster de sardines in 2 delen 2 min. aan elke kant, keer ze halverwege met een spatel en vork. Leg ze op een grote schaal of verdeel ze over 4 borden. Geef de broodsalsa erbij. Serveer met citroenpartjes om erover uit te knijpen en garneer met wat rucola.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept: Yolanda van der Jagt. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus