aantal 6 |
hoofdgerecht |
herfst, najaar, weekend |
nederlands |
Droge worst is een fijne hartige snack, maar ook ideaal als smaakmaker in soep en stoofgerechten, vooral in combinatie met peulvruchten. Kom maar door met de herfst!
kooktijd20 minutesminutes
Stoven1 hourhour30 minutesminutes
totale tijd1 hourhour50 minutesminutes
ingrediënten
25gboter
400grunderstoofvleesgoulashvlees, in stukjes
2uienin halve ringen
2teentjesknoflookfijngesneden
2tlkerriepoeder
2kruidnagels
1½lrunderbouillon
500gpeterseliewortel*geschild, in plakjes
1blik witte bonen à 800 g, uitgelekt
125-150gharde worstgedroogd, met kruidnagel, in plakjes
2tomatenin kleine stukjes
20gplatte peterseliefijngehakt
grof volkorenbroodvoor erbij
instructies
Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees met de ui en knoflook in ± 5 min. bruin. Voeg de kerrie en kruidnagels toe en bak ze 1 min. mee. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Laat het vlees in ± 1½ uur op laag vuur gaar stoven in de bouillon.
Voeg de peterseliewortel, witte bonen, worst en tomaat toe en laat de soep nog ± 15 min. zachtjes koken tot de peterseliewortel gaar is.
Roer de verse peterselie erdoor en serveer de soep in grote kommen. Lekker met grof volkorenbrood.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Te koop bij groente- en natuurwinkels of op de boerenmarkt. Vervang evt. door selderijknol, bleekselderij of bloemkoolroosjes.Recepten, bereiding & Tekst: Eke Mariën. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Illustraties: Istock. Productie: Ellen van Mol. m.m.v. Slagerij Louman (landsmeer), slagerij de wit (Amsterdam)