aantal 4 |
hoofdgerecht |
weekend, zomer |
|
vegetarisch
Met een tortilla kun je alle kanten op. Vul met vlees, groenten, pepers en kruiden, of maak deze tortilla met falafel van zwarte bonen. Een hele fijne vegetarische variatie!
voorbereiding40 minutesminutes
Rusten1 hourhour
totale tijd1 hourhour40 minutesminutes
ingrediënten
250gzwarte bonenvoorgekookt en afgespoeld
2tenenknoflookuit de pers
1grote uigesnipperd
1biolimoen en biocitroenrasp en sap
½tlcayennepeper of naar smaak
1tlkoriandergemalen
1tlkomijngemalen
1tlbakpoeder
90gkikkererwtenmeelof gewone bloem, maar kikkererwtenmeel is lekkerder
½komkommerzonder zaadlijsten, in repen
1biolimoenhet sap
1tlsuiker
2tomatenin blokjes
1avocadoin repen
Ook nodig: zonnebloemolieom in te frituren
citrusroom
250mlzure room
1biosinaasappelde rasp van 1 helft en het sap van 2 helften
1biolimoensap
uit de vijzel: ter garnering
1elkorianderzaad
1elvenkelzaad
½ elkomijnzaad
snuf zout
instructies
Pulse driekwart van de zwarte bonen in de keukenmachine tot ze grof gehakt zijn. Schep ze in een mengkom en voeg de rest van de zwarte bonen toe.
Maal dan de knoflook, ui, rasp en sap van 1 limoen en de citroen, cayennepeper, koriander, komijn, bakpoeder, kikkererwtenmeel, zout en peper in de keukenmachine tot een grof mengsel. Schep dat door de zwarte bonen en meng goed, voeg als het te droog is 2-3 lepels water toe. Voeg wat kikkererwtenmeel toe als het te nat is. Laat het beslag 1 uur rusten in de koelkast.
Meng intussen alle ingrediënten voor de citrusroom. Dek af en laat tot gebruik in de koelkast staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Laat de komkommer ± 30 min. in het sap van 1 limoen met de suiker en wat zout, schep af en toe om.
Verhit de olie in een wok of frituur op 180°C. Maak met behulp van 2 natgemaakte lepels of een kleine ijsschep bolletjes van het mengsel en bak ze in porties in 3-5 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer ze in warme tortilla’s met de blokjes tomaat, komkommer, avocado en citrussaus.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten, styling, illustraties en bereiding: Yvette van Boven. Fotografie: Oof Verschuren. Bewerking: Dosia Brewer