aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
|
lactosevrij
De Japanse keuken is behalve geweldig lekker en makkelijk ook heel gezond, puur én gevarieerd. Deze ramen is dus ideaal voor een druk gezin!
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
150gsoba noedels*
4kipfiletsbio, à 100 g
6elrijstolie
100gshiitakegehalveerd
600gspinazie
2cmgembergeschild en geraspt
4zakjesmisopasta*doosje met 4 zakjes misosoep à 18 g
1handtaugé
1bosjekoriandergrof gesneden
1-2tlsesamolieom te besprenkelen
1tlsesamzaadzwart*
chilivlokken
instructies
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de grillpan. Bestrijk de kipfilets met 1 el olie en bestrooi ze met zout en peper. Gril de kipfilet in 10 min. bruin en gaar.
Verhit 2 el olie in een wok. Bak de shiitake al omscheppend 2 min. Schep ze op een bord en houd onder een deksel warm. Schenk 2 el olie in de wok en laat al omscheppend de spinazie slinken en het vocht verdampen. Schep de spinazie bij de shiitake en houd warm.
Verhit de laatste eetlepel olie in de wok. Fruit de gember heel kort, voeg de misopasta uit de zakjes en 700 ml water toe en breng aan de kook. Snijd intussen de kipfilet in plakjes.
Verdeel de noedels, spinazie, shiitake, taugé en kipfilet over 4 kommen. Schenk de bouillon erover. Bestrooi met de koriander en maak de soep af met de sesamolie, het sesamzaad en chilivlokken naar smaak.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Sobanoedels (boekweitnoodels), miso soeppasta (gefermenteerde soja) en (zwart) sesamzaad zijn te koop in de meeste ruim gesorteerde supermarkten in het Japanse schap en anders bij de oosterse supermarkt in het Japanse schap. Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten