Vis bij de barbecue? Maak deze visspiesen met garnalen en inktvis. Succes gegarandeerd! En makkelijk dat het is!
kooktijd1 hourhour
totale tijd1 hourhour
ingrediënten
2tenenknoflookfijngesneden
2rode peperszaadjes verwijderd, fijngesneden
2tlgemberpoeder
3tlpaprikapoedermild
2tloreganogedroogd
80mlolijfolie + extra voor het bestrijken
4limoenenin 24 partjes
24garnalengroot, gepeld, staartjes eraan gelaten
300gpijlinktvisin reepjes van 3 cm
400gstevige visfilet*in blokjes van 3 cm
4maïskolven
bladpeterselieblaadjes voor de garnering
instructies
Heb je geen 12 metalen spiesen, gebruik dan 12 bamboestokjes en laat deze eerst 30 min. weken in koud water. Verwarm een grillpan voor of maak de barbecue aan.
Meng de knoflook, rode peper, gember- en paprikapoeder, oregano, zout en peper met de olie tot een marinade.
Steek aan elke spies 1 limoenpartje, 1 garnaal, 1 stukje inktvis en 1 visblokje en herhaal dit 1x.Wentel de spiesen door de marinade.
Bestrijk de maïskolven met olie en rooster ze rondom 10 min., of tot ze gaar zijn en schroeiplekjes hebben. Leg ze op een bord. Bestrijk de grillpan met olie en rooster de spiesen met enkele tegelijk 2-3 min. per kant tot ze gaar zijn.
Snijd de maïskorrels van de kolven, bestrooi met peterselie en serveer bij de spiesen.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Kijk voor een verantwoorde viskeuze op goedevis.nl.Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Berni Smithies