Het aantrekkelijkste van tapas is de eenvoud van smaken. Wij geven je onze favoriete tapas waarmee jij de Spaanse zomer gewoon in huis haalt!
kooktijd1 hourhour40 minutesminutes
totale tijd1 hourhour40 minutesminutes
ingrediënten
kikkererwten en chorizo met sherry
2½elolijfolie
125gchorizoworstgedroogd, in plakjes
80mlsherrydroog
1kikkererwten blik à 400 g, afgespoeld en uitgelekt
handjepeterseliegrof gesneden, plat
easy tortilla
500gaardappelenvastkokend
50mlolijfolie
1uifijngesneden
8eieren
2eetlepelsmelk
zeezoutvlokken
Handjepeterseliefijngehakt, plat
extra nodig:koekenpanø 20 cm
inktvis met romescosaus
80gamandelengemalen
50gzuurdesembroodin stukjes
2tenenknoflookfijngesneden
400grode piquillopepers (pot)*mild of geroosterde paprika’s (pot),uitgelekt
½citroensap
1½tlgerookt paprikapoeder**
2½elrodewijnazijn
2½elolijfolie
zonnebloemolievoor het frituren
150gbloem
800gpijlinktvisschoongemaakt, lijfjes in ringen van 1 cm, grote tentakels instukken
instructies
kikkererwten en chorizo met sherry
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de chorizo onder af en toe omscheppenin 3-4 min. knapperig. Voeg 4 el sherry toe en roerbak de chorizo 3 min. zodat hij iets karamelliseerten de vloeistof verdampt.
Voeg de kikkererwten en de rest van de sherry toe en laat ± 5 min. doorwarmen onder af en toeomscheppen.
Bestrooi met de peterselie en wat zout en peper en serveer warm.
easy tortilla
Schil de aardappels en snijd ze in heel dunne plakjes. Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak deplakjes op half hoog vuur al omscheppend in 10-15 min. lichtbruin en gaar. Doe de ui erbij en baknog 5 min al omscheppend. Breng op smaak met zout en peper. Klop de eieren in een grote komlos met de melk en breng op smaak met zout en peper. Schep de aardappelen in de kom met deeieren en meng goed. Doe alles weer in de pan en bak op laag vuur met het deksel op de pan ca. 5 min. Of tot de bovenkant net gestold is. Neem van het vuur, plaats een bord omgekeerd op de pan en keer de tortilla. Schuif de tortilla weer terug in de pan met de ongebakken kant naar beneden.Bak nog ca. 5 min. of tot de tortilla gaar is. Bestrooi met zeezoutvlokken en platte peterselie.
inktvis met romescosaus
Doe de gemalen amandel en het brood in een keukenmachine en verkruimel ze grof. Voeg deknoflook, pepers of paprika, citroensap, paprikapoeder en de azijn toe en maal tot een grove pasta.Meng de olijfolie erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
Vul een (frituur)pan voor de helft met zonnebloemolie en verhit tot 190ºC (of tot een blokje brood in 30 sec. goudbruin en knapperig bakt). Voeg wat zout en peper toe aan de bloem, wentel deinktvisringen en tentakels erdoor en schud het teveel eraf. Frituur de inktvis met enkele stukstegelijk in 2-3 min. goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier, bestrooi met zeezout en serveer warm met de romescosaus.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Piquillopepers zijn zoete gemarineerde pepers, verkrijgbaar bij Turkse winkels en via internet.** Gerookt paprikapoeder (pimenton) is verkrijgbaar bij delicatessenwinkels, vervang het eventueeldoor gewoon paprikapoeder.Recepten: Rosie Ramsden. Fotografie: Laura Edwards. Styling: Polly-Web-Wilson