aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, weekend |
aziatisch |
De Aziatische keuken kent gerechten uit vele verschillende streken, maar sojasaus, gember, pepers en lente-ui komen in bijna alle variaties voor. Zo ook in dit roerbak gerecht met rundvlees en snelle kimchi.
kooktijd35 minutesminutes
ingrediënten
250grijstnoedelsplatte uit de toko
1elsesamolie
800gbiefstuk van de dikke lende in dunne plakjes
2tenenknoflookfijngesneden
2elsojasaus
snelle kimchi
¼Chinese kool± 200 g, in dunne reepjes
3lente-uienin reepjes + extra voor serveren
1grote wortelin de lengte in dunne repen
100gzout
2elvissaus
1elgemberwortelgeraspt
2elfijne tafelsuiker
1elcayennepepernaar wens
2pepersmilde rode, zaad verwijderd, fijngehakt
½citroenshet sap
instructies
Meng voor de kimchi de kool, lente-ui en wortel in een kom. Meng het zout met 1½ l water in een pan op middelhoog vuur. Breng aan de kook en verwarm al roerend 1-2 min. tot het zout is opgelost. Neem van het vuur en schenk het over het koolmengsel. Zet 10 min. weg om te pekelen.
Spoel het koolmengsel in een zeef onder stromend water heel grondig af en laat afkoelen. Pureer de overige ingrediënten voor de kimchi in een kleine keukenmachine tot een pasta. Voeg toe aan de kool en meng alles door elkaar. Breng op smaak met citroensap en zet weg.
Laat de noedels 5 min. weken in kokendheet water tot ze zacht zijn, laat ze dan uitlekken.
Verhit een wok op hoog vuur tot deze bijna gaat roken. Voeg de sesamolie en het rundvlees toe en roerbak 30 sec. Voeg de knoflook toe en roerbak nog 1 min. Voeg de sojasaus toe en roerbak nog 2 min. Neem van het vuur.
Verdeel de noedels over 4 kommen, verdeel het vlees, de kimchi en extra lente-ui erover.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan. Bewerking: Dosia Brewer