Een wow-salade uit ons saladeboek. Met knapperige gegrilde asperges en een dressing waar je gegarandeerd verliefd op wordt.
ingrediënten
1bosjegroene asperges,harde stukjes van de onderkant afgesneden
4eieren
40gpistachenoten,ongezouten
1elzonnebloemolie
75grucola
75gveldsla
75gpecorino,in dunne plakjes geschaafd
dressing
5gtijm,blaadjes gerist
75mlyoghurt
1½elcitroensap
1ellemon curd
50mlzonnebloemolie
instructies
Doe voor de dressing alles in de blender en laat de motor 2 min. draaien tot een mooi gebonden geheel en breng op smaak met zout en peper.
Kook de asperges in ruim kokend water met 1 el zout in 4-5 min. net beetgaar. Giet de asperges af, spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken.
Breng voor de eieren water en kook de eieren 6 min., zodat ze nog een beetje een zachte dooier hebben. Laat de eieren in koud water schrikken, pel ze en halveer ze.
Rooster de pistachenootjes in een droge koekenpan goudbruin, schud ze tijdens het roosteren regelmatig om en hak ze grof.
Verhit de grillpan, bestrijk de asperges met de olie en leg ze in de pan. Gril ze rondom mooi bruin. Bestrooi met versgemalen zeezout en peper.
Meng de beide slasoorten met wat dressing en verdeel over 4 borden. Leg de asperges erbij, de halve eitjes erop en bestrooi met pecorino en pistache. Geef de rest van de dressing er apart bij.