aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, zomer |
spaans |
Laat de vakantie maar beginnen, want dit is op-en-top Spanje (met een snel tintje): Paella. Paella wordt in Spanje altijd in een speciale paellapan, een soort wok met platte onderkant, bereid. Je kunt hiervoor ook een wok gebruiken, mits die ovenvaste grepen heeft. Een ovenvaste braadpan gaat ook goed.
kooktijd15 minutesminutes
Oven20 minutesminutes
totale tijd35 minutesminutes
ingrediënten
3elolijfoliemild
8kleinekipdrumsticks
1elpaprikapoedermild
1groteuifijngesneden
2tenenknoflookin plakjes
1paprikarode, groene en gele, in blokjes
1½tlgeelwortelpoederkurkuma* of
1tlsaffraandraadjes
350grisottorijst
600-650mlkippenbouillonvan 1 tablet
100gchorizoaan één stuk, in blokjes
3elpeterselieplatte, fijngesneden
instructies
Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm de olie in een ruime pan**. Kruid de drumsticks met zout, peper en 1 tl van het paprikapoeder. Bak de drumsticks rondom goudbruin in olie.
Voeg ui, knoflook en paprika’s toe en bak kort mee. Voeg de rest van het paprikapoeder en de kurkuma (of saffraan) toe en bak 1 minuut. Voeg de rijst toe en roer 3 min. totdat alles goed gemengd is. Voeg de bouillon en chorizo toe, breng aan de kook en laat zachtjes 5 min. koken. Roer af en toe.
Schuif de pan dan in het midden van de oven en laat de rijst in 15-20 min. verder garen. Voeg evt. nog wat bouillon toe als het te droog lijkt. Neem de pan uit de oven, dek af met deksel of aluminiumfolie en laat nog 10 min. verder doorgaren.
Bestrooi met de peterselie en serveer.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Productie en recepten: Trudelies Schouten. Styling: Jan Willem van Riel. Fotografie: Rob van der Vet. Bereiding: Bart Stuart