Deze grand sangria ontleent z’n naam aan de sinaasappellikeur op basis van cognac. Vers sinaasappelsap geeft meer dimensie. De cognac ondersteunt de heftige smaken van de rode wijn. Heerlijk voor, tijdens en ook na kerst!Probeer ook een van onze andere favoriete sangria-recepten.
kooktijd10 minutesminutes
totale tijd10 minutesminutes
ingrediënten
1-2bloedsinaasappels
1granaatappelpitjes
1kaneelstokje
550mlrode wijnshiraz or rioja
200mlsinaasappelsapvers
100mlsinaasappellikeur
75mlsuikersiroop
75mlcitroensapvers
1nootmuskaat
ook nodig:ijsblokjesgrote karaf
instructies
Vul een grote karaf met ijsblokjes. Doe de schijfjes bloedsinaasappel, granaatappel en kaneel erbij. Schenk de rode wijn, vers sinaasappelsap, grand marnier, suikersiroop, citroensap erbij.
Roer alles even kort door en garneer met wat vers geraspt nootmuskaat. Serveer de karaf met wat glazen vol ijsblokjes en wat extra garneringen in elk glas.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept: Tess Posthumus. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Foodstyling: Victor Delaunay. Productie: Merijn Tol