Kaas: we raken er niet over uit gepraat. Hadden we onlangs nog een interview met kaaskoningin Betty Koster, in het nieuwe jaar eten we als voorgerecht deze overheerlijke bietjessalade met picodon. De Picodon is een Franse geitenkaas uit het gebied van de Ardèche. De witte korst? Die kun je gewoon eten. No waste!
voorbereiding30 minutesminutes
kooktijd15 minutesminutes
Oven30 minutesminutes
totale tijd45 minutesminutes
ingrediënten
500gbietjesjonge, geschild, in vieren
100mlolijfolie
60ghazelnotengepeld
5gdragonblaadjes + extra voor de garnering
1citroengeraspte schil
1elcitroensap
2kopjeslittle gemsla
2picodonkaasjes*Franse
instructies
erwarm de oven voor op 200°C.
Schep de bietjes in een kom door de helft van de olie. Bestrooi met zout en peper en verdeel de bietjes over een bakplaat bekleed met bakpapier. Rooster de bietjes in 30 min. gaar in de oven.
Doe de hazelnoten in een ovenschaaltje en zet ze de laatste 5 min. bij de bietjes in de oven. Schep de bietjes van de bakplaat en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.
Hak de dragonblaadjes fijn en meng ze met de rest van de olie, citroenrasp en -sap. Trek de blaadjes van de kropjes little gem en verdeel ze over 4 grote diepe borden. Meng de bieten met de dressing en verdeel ze samen met de noten over de sla op de borden. Brokkel de picodon over de salade en garneer met de dragonblaadjes.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
*Als alternatief evt. niet te rijpe crottin de chavignol Bereiden ± 15 min / oven ± 30 min.Recepten en bereiding: Eke Mariën. Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Laura Jongeneel. Bewerking: online redactie delicious