aantal 4 |
lunchgerecht, salade |
doordeweeks |
|
lactosevrij
Behoefte aan een boost halverwege de week? Deze salade geeft je nieuwe kracht door de spinazie (ijzer) en pompoenpitten (zink). Daarnaast levert de salade brandstof in de vorm van grapefruit en peterselie (vitamine C) en is opwekkend dankzij de gember. Kortom: ideaal voor de woensdagmiddaglunch!
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
50gspinaziejonge
1uirood, in flinterdunne halve ringen
200mlsinaasappelsap
1avocadorijp, maar stevig
citroensap
1grapefruit
1elgembersiroop
½elgembergeraspt, vers
100mlolijfolie
4elpompoenpitten
½komkommerzaadlijsten verwijderd, in blokjes
1bosje bladpeterseliefijngesneden
instructies
Marineer de spinazie en rode ui 10 min. in het sinaasappelsap. Snijd de avocado in partjes en meng ze met een paar druppels citroensap. Snijd de grapefruitpartjes uit de vliesjes. Schep de spinazie en ui uit de marinade.
Kook het sinaasappelsap in tot de helft, voeg de gembersiroop, verse gember en groene olijfolie toe en meng met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
Rooster de pompoenpitten 1 min. in een droge koekenpan. Meng de spinazie, rode ui, avocado, grapefruit, komkommer en peter-selie met ¹⁄³ van de dressing en een beetje zout. Meng ²⁄³ van de pompoenpitten erdoor. Verdeel de salade over 4 borden, besprenkel met de rest van de dressing en bestrooi met de rest van de pompoenpitten.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten: Merijn Tol. Bereiding: Bart Stuart. Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus