De Franse keuken kent veel verrassende regionale gerechten. Uit de Elzas komt deze redactiefavoriet: zuurkoolquiche met zalm (die je ook koud kunt eten)!
kooktijd15 minutesminutes
Oven35 minutesminutes
totale tijd50 minutesminutes
ingrediënten
1rolbladerdeegvers, à 270 g
500gzuurkoolvers, uitgelekt
300gzalmfiletin reepjes
4eieren
200mlslagroom
250gmünster–kaas**
2lente-uitjesin ringetjes
ook nodig:quichevorm van 24 cm Øingevet
instructies
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed de quichevorm met het deeg en prik de bodem hier en daar in met een vork. Verdeel de zuurkool en de zalmreepjes over de deegbodem. Verdeel daarover de lente-uiringen.
Klop de eieren los met de slagroom. Snijd de kaas in piepkleine blokjes. Je kunt de kaas ook raspen nadat je ‘m eerst 1-2 uur in de diepvries stevig hebt laten worden. Breng op smaak met peper en weinig zout (de zalm is al zout) en schenk over de zuurkoolvulling.
Bak de quiche in de voorverwarmde oven in ± 35 min. goudbruin en gaar.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Vers bladerdeeg aan de rol kun je van o.a. het merk Tante Fanny kopen bij diverse supermarkten. Of gebruik 6 plakjes diepvriesbladerdeeg en rol die uit ter grootte van je quichevorm.** Münsterkaas is bij de supermarkt te koop, het is een zachte roodkorst kaas van koemelk, met een sterke geur en heerlijke smaak.Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi