Barbecueën kan het hele jaar door. Met deze piri piri piepkuikens (kip piri piri, maar dan met piepkuiken) krijg je het vanzelf goed warm want er gaan 5 rode pepers in de marinade.
kooktijd35 minutesminutes
Oven40 minutesminutes
totale tijd1 hourhour15 minutesminutes
ingrediënten
5pepers,rood
2tenenknoflook,in stukjes
¼tlkruidnagelpoeder
3cmgember,geschild en in stukjes
1elbasterdsuiker,geel
3elwijnazijn,rood
2citroenen,sap en rasp
1tlpaprikapoeder,scherp
1tloregano,gedroogd
4elolijfolie
1tlzout
4piepkuikens
instructies
Gril de rode pepers op de barbecue of boven een gasvlam tot de velletjes zwart zien.Pel de pepers en snijd ze open. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten of houd ze erin voor een nog pittigere marinade. Pureer ze in de kleine kom van de keukenmachine samen met de knoflook, kruidnagel, gember, suiker, wijnazijn, citroensap en -rasp,paprikapoeder, oregano, olijfolie en zout.
Maak de piepkuikens schoon en dep ze droog. Knip met een scherpe keukenschaar de ruggengraten uit de piepkuikens. Wrijf ze in met de marinade en doe ze samen met de rest van de marinade in een goed afsluitbare zak. Laat ze minstens 1 uur maar liever 1 nacht marineren in de koelkast. Neem de piepkuikens uit de marinade, druk ze plat en steek 2 satéprikkers kruislings door elk piepkuiken. Zo blijven ze mooi plat. Grill de piepkuikens in 10-15 min. aan elke kant gaar. (Of bak ze met de velkant omhoog in ca. 40 min. gaar in een oven van 200°C) Lekker met gegrilde maiskolven.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Productie en recept: Dosia Brewer, Trudelies Schouten en Merijn Tol. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Bereiding: Eke Mariën