aantal 4 |
lunchgerecht |
doordeweeks |
mediterraans |
Deze maand is het vis wat de klok slaat. Online én in ons blad. Pijlinktvis is een tricky ingrediënt want het kan snel rubberig en taai worden. In dit pastagerecht bak je hem kort in de pan en laat je hem heel even de smaak van de saus opnemen.
kooktijd40 minutesminutes
totale tijd40 minutesminutes
ingrediënten
2elolijfolie+ extra voor de pasta
500gpijlinktvisschoongemaakt, in ringen van 1 cm dik
400gspaghettizwart
2sjalottenin dunne ringen
3tenenknoflookfijngesneden
4elwijnwit
125mltomaatgezeefd, sugo of tomatensaus
500gkerstomaatjes
basilicumblaadjes
voor erbij:citroenpartjes
instructies
Verhit 1 el olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bestrooi de inktvisringen met zout en peper en bak ze 2 min., of tot ze lichtbruin zijn. Schep ze op een bord.
Kook de pasta in kokend water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar vang 4 el kookwater op. Schep een beetje olie door de pasta, zodat de sliertjes niet aan elkaar plakken.
Verhit intussen de rest van de olie in de pan op matig vuur en roerbak de sjalot 2 min. Voeg de knoflook toe en bak hem 1 min. mee tot het aroma vrijkomt. Schenk de wijn erbij en laat hem in 1 min. iets inkoken. Voeg de gezeefde tomaat en de kerstomaatjes toe en laat de saus 5 min.zachtjes koken tot de tomaatjes barsten. Breng op smaak met zout en peper, schep de inktvis weer in de pan, voeg het opgevangen kookwater toe en laat alles 2-3 min. doorwarmen
Schep de pasta en saus in diepe borden, bestrooi met basilicum en serveer met citroenpartjes om erover uit te knijpen.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Verkrijgbaar bij Italiaanse delicatessenwinkels en via internet. Je kunt ook gewone spaghetti gebruiken. Recept: Warren Mendes. Fotografie: Jeremy Simons, Ben Dearnley. Styling: Berni Smithies, David Morgan. Bewerking: Ellen van Mol