Mister kitchen gaat creatief aan de slag in de keuken. En maakt van zuur een culinaire smaakmaker. Met dit recept van piccalilly maak je lekker veel, de potten zijn afgesloten lang te bewaren, maar misschien nog veel leuker om cadeau te geven!
kooktijd1 hourhour
totale tijd1 hourhour
ingrediënten
500gbloemkoolin roosjes van ½ cm
500gsperziebonenin stukjes van ½ cm
300gpompoengeschild, in blokjes van ½ cm
1 ¼lwijnazijnmild, wit, van goede kwalitieit
50gdijonmosterdglad
35ggembervers, geraspt
3elgembersiroop
3elkristalsuikerfijn
30gkerriepoeder
25gkurkumageelwortel
4elmaïzena
300gAmsterdamse uitjesinmaak, 1 pot, in partjes
500gkomkommer2 stuks, geschild, zaad verwijderd, in blokjes
instructies
Breng een hele grote pan met ruim water en 2-3 el zout aan de kook. Kook de bloemkool, sperziebonen en pompoen apart beetgaar. Giet af en laat uitlekken in een zeef.
Breng de witte wijnazijn met de mosterd, de gember, gembersiroop, suiker, kerrie en kurkuma aan de kook. Roer de maïzena in een kopje met 4 el koud water tot een glad papje. Roer het papje met een garde door het kruidenmengsel in de pan. Laat de kook er nog even overheen gaan, zodat het bindt.
Meng in een kom de uitjes, komkommer en de gekookte groenten met het kruidenmengsel. Breng indien nodig op smaak met peper en zout. Doe in goed schoongemaakte weckpotten en zet een week in de koeling alvorens het te gebruiken.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Ongeopend blijft de piccalilly zeker een half jaar goed. geopend in de koelkast kun je piccalilly nog 2-3 weken bewaren. Heerlijk bij stamppotten als boerenkool en hutspot en ook erg lekker bij (varkens)vlees.Productie: Mister Kitchen. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Cyn Ferdinandus. Bewerking: Trudelies Schouten