aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, winter |
hollands |
Om het weekend (of een willekeurige doordeweekse dag) op de winterse toer te blijven: gehaktballen met tomatensaus en lekkere stevige puree.
kooktijd35 minutesminutes
totale tijd35 minutesminutes
ingrediënten
700gaardappelenkruimig, in grove stukken
600gknolselderijin grove stukken
70gboter
400grundergehakt
1teenknoflookgeperst
2-3elpaneermeel
1blikjetomatenpuree140 g netto
1elmarjoleingedroogd
1tlbasterdsuikerbruine
700gpreiin dikke ringen
2elpeterseliegrof gesneden
instructies
Kook de aardappelen en knolselderij in een laagje water afgedekt in 20 min. gaar. Giet af, stamp alles tot een puree, schep er 40 g boter door en breng op smaak met zout en peper.
Meng het gehakt met knoflook, paneermeel en zout en peper naar smaak, vorm er balletjes van en bak ze in een braadpan in de rest van de boter rondom snel goudbruin. Voeg de tomatenpuree toe en laat al roerend 1½ min. zachtjes bakken. Voeg de marjolein, suiker en 300 ml water toe en laat de balletjes 2 min. sudderen.
Voeg dan de preiringen toe, zorg dat ze onder de saus liggen en laat alles nog 10 min. sudderen. Voeg zo nodig wat water toe. Breng de saus op smaak met zout en peper. Bestrooi met peterselie en serveer met puree.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept: Trudelies Schouten. Fotografie: Rob van der Vet. Styling: Jan Willem van Riel. Bereiding: Bart Stuart