Perfect als zomers voorafje, deze koude komkommersoep. De knoflookgamba’s geven een heerlijke twist.
kooktijd20 minutesminutes
totale tijd20 minutesminutes
ingrediënten
2½komkommersgeschild
300mlGriekse yoghurt
75mlcrème fraîche
300mlkippenbouillon
2-3tabascodruppels
1tlzeezout
2elmuntgehakt, vers
2elbieslookgehakt, vers
2eldillegehakt, vers
knoflookgamba’s
60mlolijfolie
400ggamba’smiddelgroot, rauw, gepeld, met de staart eraan
4tenenknoflookin plakjes
1chilipeperklein, rood, zaadjes verwijderd, in dunne reepjes
3elbladpeterseliegehakt
instructies
Snijd 2 komkommers in de lengte doormidden en schraap de zaadlijsten eruit. Hak ze grof en pureer met de yoghurt, crème fraîche, bouillon, tabasco, zout en alle kruiden in de keukenmachine. Doe in een kom, dek af en zet in de koelkast. Snijd met een dunschiller lange repen van de overgebleven halve komkommer en zet weg.
Verhit voor de knoflookgamba’s de olie in een pan op middelhoog vuur. Doe de gamba’s, knoflook en chilipeper erbij en bak tot de gamba’s net gaar zijn. Breng op smaak en meng de peterselie erdoor. Leg in iedere kom wat gamba’s, schep de soep eromheen en garneer met de komkommerrepen. Breng op smaak met peper.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten: Valli Little. Fotografie: Ian Wallace. Styling: Michelle Noerianto