In een Chinese keuken hoef je nooit een theepot te zoeken, er staat altijd een rijtje klaar. Houd de ijsthee eenvoudig want de smaak van oolong thee is al echt bijzonder.Hier vind je nog vier andere heerlijke alcoholvrije drankjes!
kooktijd20 minutesminutes
Afkoelen1 hourhour
totale tijd1 hourhour20 minutesminutes
ingrediënten
1lmineraalwater zonder bubbels
1volle schep (10-15 g)losse oolong thee
oranjebloesemhoning
ijsklontjes
1citroenbiologisch, in dunne schijfjes
instructies
Breng het water aan de kook, laat even koken en neem van het vuur. Doe de thee in een zakje of thee-ei en laat de thee 5-10 min. trekken.
Breng de thee op smaak met de honing, het mag vrij zoet zijn, want als de thee koud is, wordt de zoete smaak minder. Laat helemaal afkoelen, voeg ijsklontjes toe en de schijfjes citroen en serveer.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Desiree van Dijk. Recepten: Ellen van Mol, Merijn Tol. Bereiding: Bart Stuart. Productie: Maaike Koorman