Serveer deze Bloody Mary-geleipuddinkjes voor een verassende smaaksensatie heel koud en de brandade iets warm. Drink er een ijskoude wodka bij.
kooktijd1 hourhour
totale tijd1 hourhour
ingrediënten
7blaadjesgelatine
700mltomatensap
150mlwodka
1citroenuitgeperst
1elworcestersaus
1tltabasco
zalmbrandade
450gaardappelsgeschild, in blokjes
90mlolijfolieextra vierge
2elgezouten kappertjes*afgespoeld
2tenenknoflookgeperst
6sjalottenof bosui, grof gehakt
200gzalmgerookt, restanten zijn prima
2eldillefijngesneden, vers
2elcrème fraîche
40mlcitroensap
1baguettegesneden, geroosterd
instructies
Laat voor de geleipuddinkjes de gelatine 5 min. weken in koud water. Verhit het tomaten-
sap zachtjes in een pan. Knijp de gelatine uit en voeg al roerend toe aan het tomatensap. Neem van het vuur en voeg de wodka, het citroensap en de sauzen toe. Laat het mengsel een beetje afkoelen en verdeel het dan over 6 vormpjes van 150 ml. Zet 4 uur in de koelkast.
Kook voor de zalmbrandade de aardappels in kokend water met zout tot ze gaar zijn. Giet af en pureer. Breng op smaak met zout en peper en dek af om warm te houden.
Verhit 2 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kappertjes, knoflook en sjalot toe en bak 1-2 min. zachtjes. Schenk de rest van de olie erbij en warm alles door. Doe dit mengsel, samen met de aardappelpuree en de zalm, in een keukenmachine en pureer kort tot grof. Roer er de dille, crème fraîche en het citroensap door.
Houd de vormpjes kort in warm water en stort ze op bordjes. Kruid met zout en peper en serveer met warme baguettesneetjes belegd met brandade en een glas wodka.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Gezouten kappertjes vind je bij delicatessenzaken.Recepten: Valli Little. Fotografie: Ian Wallace. Styling: Michelle Onerianto