aantal 4 |
hoofdgerecht |
winter |
koreaans |
lactosevrij
Staat de kimchi in de koelkast te wachten om gebruikt te worden? Haal dan snel onderstaande ingrediënten in huis en maak kimchi jjigae, de heerlijke Koreaanse stoofsoep.
kooktijd55 minutesminutes
totale tijd55 minutesminutes
ingrediënten
3uienfijngesneden
3tenenknoflookfijngesneden
2-3pepersrood, vers, zeer fijn gesneden
300gbuikspekin dunne plakken
250gkimchigrof gesneden, bij voorkeur zo oud – gerijpt – mogelijk
400mlkimchivocht
600mlvlees- of groentebouillonblokje of zelfgetrokken
5eltofoein blokjes
4elbosuifijngesneden
instructies
Verhit een soeppan en bak de ui, knoflook, de helft van de pepers, het buikspek en de kimchi zachtjes 10 min. voeg het kimchivocht toe. Laat 5 min. inkoken en voeg de bouillon toe, kook minimaal 30 min. zachtjes.
Roer vlak voor het serveren de tofoe, bosui en rest van de rode peper erdoor. Roer er naar smaak nog wat gedroogde Koreaanse peper door.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept: Yokiyo. Bereiding: Jaymz Pool. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jan Willem van Riel. Productie: Merijn Tol