aantal 4 |
lunchgerecht, voorgerecht |
doordeweeks |
aziatisch |
Eendenborst is een veelzijdig stukje vlees. Je kunt het pocheren, bakken, roken… We maken er een heerlijke salade bij vol met Aziatische smaken. Lekker met een kommetje noedels!
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
2eendenborsten*klein, filets de canette
1elolie
2sjalotjesfijngesneden
100mlrijstwijn*sake
200mlsinaasappelsap
1biosinaasappelgeraspt schil
2cmgemberwortelgeschild, fijn geraspt
1elhoning
50mlport
1elsojasaus
1limoensap
1rode uiin halve ringen
1bleekselderijstronk, gewassen en in ringetjes
1sinaasappelin partjes
1bakjetuinkersblaadjes en steeltjes geknipt
1elgembersiroop
2elzonnebloemolie
instructies
Snijd de eendenborsten in reepjes van 1 cm en bestrooi ze met peper en zout. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de eend 2 min. tot ze mooi bruin is maar nog niet gaar. Schep de stukken eend uit de wok en voeg de sjalotjes toe. Roerbak de sjalotjes 1 min. en voeg dan de wijn, sinaasappelsap, sinaasappelschil, gember, honing, port en sojasaus toe en breng alles aan de kook. Laat de saus inkoken tot er nog 150 ml van over is. Doe er de eend bij en warm alles nog 2 min. goed door. Breng het gerecht op smaak met zout en versgemalen peper.
Meng het limoensap met de rode ui in een kom en laat een minuutje trekken. Doe de bleekselderij in een kom met de sinaasappelpartjes en tuinkers. Schep de ui met het limoensap, de gembersiroop en zonnebloemolie erdoorheen en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de salade over borden en schep er de eend over.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten: Eke Mariën. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jan Willem van Riel