Maftoul is een couscousachtige uit Palestina die zich perfect leent voor salades en vullingen. Varieer met de ingrediënten, of maak deze maftoul salade. Kun je geen maftoul krijgen? Vervang deze dan door parelcouscous.
kooktijd25 minutesminutes
Intrekken1 hourhour30 minutesminutes
totale tijd1 hourhour55 minutesminutes
ingrediënten
250gmaftoul*of parelcouscous
olijfolieom te besprenkelen
1biosinaasappelschil en sap, fijngeraspt
1biocitroenschil en sap, fijngeraspt
1blikkikkererwten à 400 g, uitgelekt
200ggedroogde abrikozengewelde en in dunne plakjes
100ggedroogde zure kersen* of gedroogde cranberry’s, grof gehakt
1bosjelente-uiin dunne ringetjes
1bolzwarte knoflook*teentjes gepeld en in dunne reepjes
50gbladpeterselieblaadjes fijngehakt
2tlkaneelpoeder
instructies
Kook de maftoul zoals aangegeven op de verpakking in ruim kokend water. Giet af, spoel af onder koud water en laat volledig uitlekken. Doe de maftoul in een grote kom en besprenkel met flink wat olijfolie.
Voeg de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap, de geraspte citroenschil, het citroensap en flink wat zout en peper toe en meng goed. Voeg de kikkererwten, abrikozen, zure kersen (of cranberry’s), lente-ui, zwarte knoflook, peterselie en kaneelpoeder toe en schep alles voorzichtig door. Dek de kom af met plasticfolie en laat 1 uur in de koelkast rusten, zodat de smaken op elkaar kunnen inwerken.
Haal uit de koelkast en laat 30 min. op kamertemperatuur komen. Serveer.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Maftoul is een grove couscousachtige uit Palestina, gemaakt van tarwe, semolina en water, te vervangen door parelcouscous of een andere grove couscous, of risopasta. Maftoul koop je midden-oosterse supermarkten en natuurwinkels. Zure kersen koop je bij natuurwinkels. Zwarte knoflook koop je bij Aziatische supermarkten, biologische supermarkten of online.Recepten en bereiding: Sabrina Ghayour. Fotografie: Haarala Hamilton. Bewerking: Merijn Tol