Bloemkool is als een leeg schildersdoek waarop je de meest heerlijke creaties kunt maken. Maak er een gratin met kaas mee, een delicate puree of combineer het met specerijen in dit zoetzuur–recept.
voorbereiding10 minutesminutes
kooktijd15 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
250mlwitte azijn
140gkristalsuikerfijn
1tlzeezoutvlokken
1tlkomijnzaadjes
1tlkurkumagemalen, kunjit
1teenknoflookgeperst
1laurierblaadje
500gbloemkoolin kleine roosjes
voor erbij:plakken ham en brood
instructies
Doe de azijn, suiker, zout, komijn, kurkuma, knoflook en laurierblad in een grote pan op middelhoog vuur. Verhit, al roerende, 3-4 minuten of tot de suiker is opgelost. Breng aan de kook, zet het vuur dan laag. Laat alles 5 minuten zachtjes koken of tot het mengsel iets is ingedikt.
Voeg de bloemkool toe, breng aan de kook en laat 3 minuten zachtjes meekoken of tot het beetgaar is. Doe het zoetzuur in gesteriliseerde potten en zet weg om af te koelen. Sluit de potten af en laat ze een nacht staan. Serveer met de ham en brood.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept: Katrine Woodman. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Marie-Helene Clauzon