aantal 4 |
voorgerecht |
familietijd, weekend |
chinees |
Iedereen kent de zachte Chinese stoombroodjes wel die bij de toko verkocht worden. Maar je kunt ze natuurlijk ook zelf maken!
kooktijd45 minutesminutes
Rijzen1 hourhour10 minutesminutes
totale tijd1 hourhour55 minutesminutes
ingrediënten
deeg
½gist zakje à 7 g, gedroogd
½tlkristalsuikerfijn
250gbloemgezeefd + extra voor het bestuiven
zonnebloemolie voor het bestrijken en invetten
zoete chilisausen fijngesneden bosui voor erbij
vulling
125gvarkens– of half-om-halfgehakt
1bosuifijngesneden
½tlgemberwortelfijngesneden, vers
2elsojasausliefst Soy Superior Sauce
1elzonnebloemolie
instructies
Meng voor het deeg de gist, suiker en bloem. Maak een kuiltje in het midden en schenk er 175 ml handwarm water in. Meng het water vanuit het midden beetje bij beetje door het bloemmengsel en kneed dan alles tot een soepel deeg. Vorm een bal van het deeg en laat deze in een met olie ingevette kom, afgedekt met een vochtige doek, ± 1 uur op een warme plaats rijzen.
Meng de ingrediënten voor de vulling met 35 ml water goed door elkaar.
Bestuif een werkvlak met bloem en vorm het deeg met de handen tot een rol van ± 5 cm Ø. Snijd de rol met een scherp mes in plakken van 3 cm dik. Duw de plakken met de handpalm plat en rol de plakken met een deegroller uit tot cirkelvormige plakken van 12-14 cm Ø, maak de randen iets dunner. Schep in het midden van de cirkel 2 el vulling, vouw de randen over de vulling en plak zevast met water.
Bekleed de stoommand van de stoompan met cirkels bakpapier. Leg de broodjes met de naad onder in de stoompan, ± 2 cm van elkaar, en laat de broodjes nog 10 min. na rijzen onder een vochtige doek.
Stoom de broodjes in ± 15 min. gaar. Serveer direct met chilisaus en fijngesneden bosui.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten en bereiding: Coen Beute. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jan Willem van Riel. Productie: Ellen van Mol