Voeg de mosterd pas vlak voor serveren toe aan de champignonsaus, dan blijft het mosterdaroma het beste behouden. Ook lekker door de saus is een beetje dragon.
kooktijd30 minutesminutes
Oven30 minutesminutes
totale tijd1 hourhour
ingrediënten
1kgaardappeleniets kruimige met schil, in plakken van 1 cm
1struik bleekselderijin schuine reepjes van 1 cm
2tenenknoflookin plakjes
500mlvolle melk
200gcrème fraîche
100gemmenthalergeraspte
3elolijfolie
4scharrel-kipfilets à 150 g, Franse
250gkastanjechampignonsin kwarten
75mlwitte wijndroge
125mlslagroom
2tldijonmosterd
instructies
Verwarm de oven voor op 200ºC. Breng in een hapjespan de aardappelplakken met de bleekselderij, knoflook, melk en wat zout tegen de kook aan. Kook de aardappel in 10 min. gaar. Giet de aardappel, bleekselderij en knoflook af en vang het kookvocht op. Doe de aardappel, bleekselderij en knoflook in een ovenschaal.
Roer de crème fraîche los met 100 ml van het opgevangen kookvocht, de kaas en peper naar smaak. Schenk over de aardappelschotel. Bak de dauphinois in de voorverwarmde oven in 25-30 min. goudbruin.
Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de kipfilets in 12-15 min. rondom bruin en gaar. Neem ze uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Bak in het vet de champignons 4 min. Voeg de wijn toe en laat bruisen en inkoken tot zo’n 50 ml. Voeg de slagroom toe en kook de saus tot de gewenste dikte in. Breng op smaak met de mosterd en peper.
Leg de kipfilets op de borden. Schep de saus erover en serveer met de selder-dauphinois.