aantal 8 |
bijgerecht, voorgerecht |
weekend |
chinees |
kooktijd30 minutesminutes
Uitlekken2 hourshours
totale tijd2 hourshours30 minutesminutes
ingrediënten
1Chinese kool
½winterwortelklein, in luciferreepjes
stukgemberwortelvan ± 3 cm. fingesneden
1teenknoflookfijngesneden
2rode pepersgedroogd, fijngesneden
1elsesamzaadin een droge koekenpan geroosterd
dressing
4elrijstazijn of sherry
1elsesamolie + extra voor erover
1½elsuiker
instructies
Verwijder de 8 buitenste bladeren van de kool en houd ze apart. Snijd de rest van de kool in repen van ± 2 cm. breed. Bestrooi de repen kool met 2 tl zout en laat ze ± 2 uur met een gewicht erop in een zeef uitlekken. Dep de koolrepen droog en meng de winterwortel, gemberwortel, knoflook en gedroogde peper erdoor. Roer voor de dressing de rijstazijn, sesamolie en suiker door elkaar en schenk over het koolmengsel. Kneed het mengsel met de hand ± 1 min. goed door.
Kook de achtergehouden koolbladeren in een grote pan in ruim kokend water ± 1 min. Laat de bladeren op een keukendoek uitlekken. Snijd de dikke nerven uit de koolbladeren en vul de bladeren met het koolmengsel. Rol de koolbladeren om de vulling. Druppel er voor het serveren nog wat sesamolie over en bestrooi met het sesamzaad.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept en bereiding: Coen Beute. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jan Willem van Riel