aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
mediterraans |
Nu de koudere dagen eindelijk lijken aan te breken, snakken we naar warme, romige gerechten. Maak de quiche met Italiaanse fontina. En mochten we verrast worden door een zonovergoten najaarsdag: maak er dan een heerlijke lauwwarme salade van het seizoen bij!
kooktijd25 minutesminutes
Oven40 minutesminutes
totale tijd1 hourhour5 minutesminutes
ingrediënten
800groodlof*
5elolijfolie
100mlwijndroog, wit
1sjalotjefijngesneden
6plakjesdeeg voor hartige taartdiepvries, ontdooid
200gcrème fraîche
4eieren
200gfontinageraspt
75gwalnotengrof gehakt
50grucola
ook nodig:quichevorm van 24 cm Øof rechthoekige vorm van 18-28 cm, ingevet
instructies
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd aan de onderkant de lofstruikjes bij. Snijd ze overlangs in kwarten. Verhit in een ruime koekenpan 3 el olijfolie. Bak het roodlof in 8-10 min. beetgaar.
Breng intussen in een steelpan de wijn met sjalotjes aan de kook en kook het vocht langzaam tot 2 el in.
Bekleed intussen de vorm met de plakjes deeg.
Neem het wijn-sjalotjesmengsel van het vuur en roer er de crème fraîche door. Klop vervolgens een voor een de eieren erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel het roodlof met de kaas en walnoten nonchalant over de deegbodem. Schenk er het ei-roommengsel over. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.
Maak de rucola aan met de laatste 2 el olijfolie en zout en peper.
Snijd de quiche in 4 stukken. Leg de quiche op de borden met de rucolasalade erop.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Witlof is een prima alternatief! Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi