Verrijk je repertoire aan visrecepten met een Franse klassieker: dorade a l’antiboise.
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
1-2venkelknollenin plakken + wat venkelgroen voor de garnering
olie voor het grillen
4doradefilets* à 150 g met vel
antiboise
2tomatenzaadlijsten verwijderd, in heel kleine blokjes (brunoise)
1-2sjalotjesheel fijngesneden
1teenknoflookfijngesneden
1elkappertjeskleingesneden
1elgehakte kervel
1elfijngesneden peterselie
2elfijngesneden venkelknol
extra vierge olijfolie
instructies
Doe alle ingrediënten voor de antiboise in een kom met zoveel olijfolie dat alles net onder staat.
Verhit een grillpan. Bestrijk de venkelplakken met olie, rooster ze aan beide kanten goudbruin en beetgaar en neem ze uit de pan.
Snijd de velkant van de dorades een paar keer in, bestrooi de filets met zout en peper en bestrijk ze met een beetje olie. Rooster de filets, in 2 delen, 2-3 min. op de velkant, keer ze en bak nog 1-2 min. (afhankelijk van de dikte) tot ze goudbruin en gaar zijn.
Schep wat antiboise op de borden en een paar plakken gegrilde venkel, leg de doradefilets erop en garneer met een takje venkelgroen. Serveer bijv. met gratin dauphinois.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten en bereiding: Restaurant Pastis. Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Laura Jongeneel