aantal 10 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
amerikaans |
Worstjes met salami, zoete uien, oude komijnenkaas, zuurkool en korianderzaad, citroenmayo en rode kool, hangopsaus met komkommer en knoflook… de ene hot dog is de andere niet! Van broodje tot worst, van pepers tot saus, er valt veel te kiezen. In delicious.januari 2015 5 toprecepten, hier alvast ons covermodel!
kooktijd40 minutesminutes
totale tijd40 minutesminutes
ingrediënten
1pakyoghurtvol
1komkommer
1teentjeknoflook
1citroenrasp
150mlmayonaise
10pretzelsof pistoletjes
½koolwit, fijngesneden
1tlkurkuma
1/3koolrood, fijngesneden
olijfolie
10ambachtelijke worsten van een goede slager
paartakjestijmblaadjes gerist
1/2citroensap
1bosjelente-uifijngesneden
instructies
Maak dikke hangop: doe de yoghurt in een theedoek en hang minimaal 12 uur uit. Rasp de komkommer grof en bestrooi met zout. Laat de komkommer in een zeef ± 1 uur uitlekken. Pers de knoflook uit in een kom, doe de citroenrasp erbij en voeg de mayonaise en komkommer toe. Pureer met een staafmixer glad. Spatel de hangop erdoor.
Kook 1/3 van de witte kool met de kurkuma 10 min. Giet af, spoel koud en laat uitlekken. Meng de gekookte witte kool met de rauwe en rode kool. Verhit wat olijfolie en bak de worsten ± 4-5 min, voeg wat citroensap toe en de tijm.
Snijd het broodjes over de lengte door en vul met de kool. Leg de worst ertussen en maak een mooie streep saus. Maak de hotdog af met bosui.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept: Bulls & Dogs. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Yvonne Jimmink