Gourmetten met kerst? Dan hebben wij nog wel dat ideetjes voor je. Deze omelet bevat allemaal aardige aardse smaken en is goed voor te bereiden!
voorbereiding5 minutesminutes
kooktijd10 minutesminutes
totale tijd15 minutesminutes
ingrediënten
75gkastanjesgekookt, vacuüm verpakt te koop bij supermarkt, slager of delicatessenzaak
200gcantharellen of andere gemengde paddenstoelen
1bosjekervelvers, of platte peterselie
8eierenbio, vers
100gricotta
instructies
Voorbereiden kan enkele uren van tevoren. Snijd de kastanjes grof. Maak de cantharellen schoon en snijd grof. Pluk de kervel of peterselie. Klop de eieren los met wat peper en zout.
Bakje kastanjes, bakje cantharellen, schaltje kervel of peterselie, kommetjes met losgeklopte ei, schaaltje met ricotta.
Aan tafel. klop de eieren opnieuw goed schuimig. Verhit wat olie in een pannetje en bak de cantharellen met wat zout en peper ± 2-3 min. Voegw at kastanjes toe, schenk wat eimensel erbij, verdeel over het ei schepjes ricotta. Laat de omelet gaar worden en verdeel blaadjes kervel of peterselie erover en bedruppel met wat olijfolie, peper en zout.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept en productie: Merijn Tol. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Foodstyling: Bart Stuart