- Advertorial - Ben je (net als wij!) gek op bakken? Dan zijn de ovens van Miele een uitkomst. Met deze slimme hulp in de keuken braad en bak je de lekkerst dingen. Een chocolade soufflé bijvoorbeeld! Tot nu toe was het vooral de bakker die perfect brood of zoet bakte. Met een Miele-oven kun je voortaan zelf als een professionele bakker te werk met de Professional-functie. Het verhogen van de luchtvochtigheid in de ovenruimte zorgt ervoor dat de bak- en braadresultaten bij verschillende gerechten perfect zijn. Hierdoor krijg je geurig, luchtig brood met een knapperige korst alsof het zo van de bakker komt.
Oven8 minutesminutes
ingrediënten
1elroomboterzacht
1 ¼elmaïzena
20mlmelk
125gchocolade60% cacao, geraspt
50geidooier
5gwasabi
zeezout en peper uit de molen
10gsuiker
125geiwit
poedersuiker
4ramequins of kopjes
kersencompote
1/4citroensap
½elrietsuiker
2sinaasappelssap
28kersenvers, ontpit en gehalveerd
½vanillestokjegespleten
witte peper uit de molen
instructies
Verhit in een kleine pan het citroensap met de suiker tot een karamel ontstaat. Blus af met het sinaasappelsap en blijf roeren tot een gladde saus ontstaat.
Voeg de kersen en het vanillestokje toe en laat zachtjes inkoken tot een mooie, glanzende saus; let er daarbij op dat de kersen niet te gaar worden. Voeg wat witte peper naar smaak toe en houd de saus lauwwarm.
Verwarm de oven voor (Hetelucht Plus) 200 ºC
Vet de ramequins in. Meng de maïzena met de melk.
Smelt de chocolade au bain-marie (doe daarvoor de chocolade in een pan en hang deze pan in een andere pan met een bodempje water dat tegen de kook aan is.) Voeg het melkpapje toe zodra de chocolade gesmolten is. Blijf goed roeren en voeg snel de eidooiers en de wasabi toe – het moet een gladde vla worden. Breng op smaak met zout en peper en houd warm op 40 ºC.
Mix suiker en eiwitten op hoge snelheid in de keukenmachine zodat het volume vergroot wordt. Blijf mixen tot er zich pieken vormen. Spatel het eiwitmengsel in twee delen voorzichtig door het chocolademengsel tot het eiwit volledig opgenomen is.
Vul de ramequins tot aan de rand en strijk de bovenkant glad.
Bak de soufflés in het midden van de oven. Controleer na 8 minuten, zonder de oven te openen, of de soufflétjes hoog genoeg zijn geworden.
Verwarm ondertussen de kersencompote. Serveer de soufflétjes onmiddellijk zodra ze klaar zijn. Strooi er wat poedersuiker over en serveer de kersencompote er op een klein bordje naast.