Vrijdag visdag, maar dan wel met een oosters tintje. Eet minstens 2 x keer per week een vet visje,dat doet je hart en vaten goed. 100 gram zalm levert al de aanbevolen 1,4 gram visvetzuren per week op. Nog meer lekkere en gezonde recepten? Bestel dan delicious. PUUR.
kooktijd20 minutesminutes
Marineren30 minutesminutes
totale tijd50 minutesminutes
ingrediënten
1elbasterdsuikerbruine
5elsojasausJapanse
4elsherrydroog
1elsesamolie
4stukkenzalmfiletà 125 g
300gnoedels
2elolie
1teentjeknoflookin dunne plakjes
1stukjegemberwortelfijngehakt
1uirode, gehalveerd en in halve dunne ringen
1paprikagele, in stukken
150gpeultjesschoongemaakt
400gspitskoolin dunne reepjes
evt4 plukjes shiso of waterkers
instructies
Los de suiker op in 2 el heet water en meng dit met 4 el van de sojasaus, 2 el van de sherry en de sesamolie. Leg de zalm in een schaal, verdeel de marinade erover en laat de vis ± 30 min. marineren.
Verwarm de grill voor. Kook de noedels beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet ze af en laat ze uitlekken. Laat de vis uitlekken en bewaar de marinade. Leg de vis op de bakplaat of in een braadslee.
Verwarm de olie in een wok en bak de knoflook en gember op een laag vuur ± ½ min. tot ze beginnen te geuren. Voeg de ui en paprika toe en roerbak ± 2 min. zachtjes. Voeg de peultjes toe en roerbak ze ± 1 min. mee. Voeg de kool toe en roerbak tot de kool is geslonken. Voeg de noedels, 1 el sojasaus en 2 el sherry toe en warm goed door.
Rooster intussen de zalm ± 6 min., keer de vis halverwege en bestrijk hem met de marinade. Verdeel de groenten over 4 borden, leg de zalm erop.
Voedingswaarde:
calorieën: 700kcal
|
|
vet: 29g
|
koolhydraten: 69g
auteur: delicious.
Tekst: Katinka Huiskamp. Fotografie: Sven Benjamins. Styling: Jan Willen van Riel. Bereiding: Eke Mariën