Genieten van een gulle kom boerenkoolsoep met raasdonders om even aan te sterken? Dit recept is perfect voor een natte zomer- of koude winteravond
kooktijd1 hourhour30 minutesminutes
totale tijd1 hourhour30 minutesminutes
ingrediënten
3elolijfolie
1uifijngesneden
1winterwortelfijngesneden
2stengels bleekselderijfijngesneden
2teentjesknoflookin plakjes
1blik gepelde tomatenblokjes400 g
1¼litergroentebouillon
200gboerenkoolgesneden
1pot raasdondershet liefst jonge kapucijners, 220 g uitlekgewicht
100goude kaasgeraspt
olijfolieextra vierge, voor erbij
bruin broodvoor erbij
instructies
Verhit de olijfolie in een grote soeppan. Voeg de ui, de wortel en bleekselderij toe en bak 15 minuten op laag vuur. Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten mee. Voeg de tomaten en de bouillon toe en laat de soep 45 minuten op laag vuur koken.
Voeg de boerenkool toe en kook nog 20 minuten. Voeg eventueel nog wat water of bouillon toe.
Voeg de uitgelekte kapucijners toe, warm door en breng op smaak met zout en peper. Serveer met de geraspte kaas, een flinke scheut extra vierge olijfolie en grof bruin brood.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Receptuur: Lars Hamer. Fotografie: Harold Pereira. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Bart Stuart