Ideaal, want de oven doet het meeste werk voor je!
kooktijd20 minutesminutes
Oven45 minutesminutes
totale tijd1 hourhour5 minutesminutes
ingrediënten
2elDijon mosterd
1citroenliefst biologisch, schil geraspt, sap geperst
5elbladpeterseliefijngesneden
2dubbele (totaal ± 550 g )kipfiletsmet vel, of kipkarbonades met vel
30gboter
12sjalotjesgepeld, gehalveerd
8aardappelenvastkokende, niet te groot, bijv. roseval, Malta of Charlotte, in plakjes
3tenenknoflookgrof gehakt
400mldroge wijnwit
500gboswortelengeschrapt, grote evt. overlangs doormidden
100mlslagroom
evt. cocktailprikkers
instructies
Roer de mosterd, de citroenrasp en 3 el peterselie goed door elkaar. Haal de huid van de kip iets los en verdeel het mosterdmengsel tussen kip en huid. Leg de huid er weer goed op en zet evt. vast met cocktailprikkers.
Verhit de boter in een ovenvaste braadpan met dikke bodem* en bak de kip rondom snel bruin. Voeg de sjalotjes, aardappelparten, knoflook en wijn toe, breng aan de kook en schuif in het midden van de oven. Stoof alles in 45 min. gaar en schep af en toe om. Voeg na 20 min. de wortelen en room toe, roer goed om en laat verder garen.
Neem de kip uit de oven, giet al het vocht af in een steelpan en kook op hoog vuur nog 5 min. in. Breng op smaak met zout, peper en citroensap en schenk terug over het gerecht in de braadpan. Bestrooi met de rest van de peterselie. Extra lekker met stokbrood die je in de saus doopt.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* In plaats van een braadpan kun je alles na het aanbraden ook overdoen in een wat diepere ovenschaal. Wil je de saus een extra kruidige smaak geven, voeg dan 3 takjes tijm en 1 takje salie toe.Productie en recepten: Trudelies Schouten. Foodstyling: Bart Stuart. Fotografie: Rob van der Vet. Styling: Jan Willen van Riel