In dit krokante kippenpasteitje zit zachtgegaarde kipfilet met frisse ananas en room. Dat klink toch als een feestje? Probeer ook eens dit zuurkoolpasteitje met spekjes en rookworst!
kooktijd40 minutesminutes
Afkoelen1 hourhour
totale tijd1 hourhour40 minutesminutes
ingrediënten
400gkipfilet
1lkippenbouillon
150gchampignonsin plakjes
4bladerdeegpasteitjes
70gboter
50gbloem
75mlslagroom
1blikjeananasblokjesop sap, 230 g, uitgelekt
1elpeterseliefijngehakt
instructies
Breng de kipfilet aan de kook in de kippenbouillon. Zet het vuur laag en pocheer de kipfilet gedurende 15 min. Laat de bouillon afkoelen, haal de kipfilet uit de pan en snij de kipfilet in stukjes. Bak de champignons 2 min. in 20 gram boter en laat afkoelen.
Verwarm de bladerdeegpasteitjes in een voorverwarmde oven volgens de instructies op de verpakking. Smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en bak 2 min. mee zonder te kleuren. Voeg langzaam 500 ml van de kippenbouillon toe en blijf kloppen met een garde. Klop tot een gladde en gebonden ragout.
Voeg de slagroom toe. Schep de kipfilet, de champignons en de ananasblokjes door de ragout. Verwarm de ragout nog 4 min. op een zacht vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Zet de bladerdeegpasteitjes op 4 borden. Schep de kippenragout in de pasteitjes en bestrooi met de peterselie.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Tip: neem voor een romige zalmpasteitjes verse zalmfilet en vervang de peterselie door dille. delicious. samen met Del Monte. Beeld: Studio Philippi