Omdat de kou er nu echt aankomt, vandaag een recept voor stevig eten: linzenstoofschotel met paprika en rookworst.Door een flinke schep kruidenyoghurt, kun je het gerecht nóg lekkerder maken. Maar ook 400 ml kokosmelk door de linzenstoofschotel, zorgt voor een verrassende smaak.
kooktijd40 minutesminutes
totale tijd40 minutesminutes
ingrediënten
250mlGriekse yoghurt
4elmuntfijngehakt + extra voor erover
1teentjeknoflookuitgeperst
400glinzenbruine, gedroogde
2preien
1bliktomatenblokjesà 400 g
2paprika’srode, in grote blokken
2tlkomijnpoederdjinten
2tlkorianderpoederketoembar
1elpaprikapoeder
1rookworst
instructies
Roer de yoghurt en munt door elkaar. Knijp de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en peper.
Doe de linzen in een pan en schenk er zoveel water op dat ze net onder staan. Breng de linzen aan de kook en kook zachtjes in 40 min. gaar.
Snijd de prei in de lengte doormidden en vervolgens in 3 cm grote stukken. Was het zand uit de prei en laat uitlekken. Voeg nadat de linzen 15 min. koken de tomaat, prei en paprika toe. Roer de specerijen erdoor en leg de rookworst erop. Breng opnieuw aan de kook en draai het vuur laag. Stoof de groente op middelmatig hoog vuur in 20 min. gaar. Breng alles op smaak met zout. Zet de kruidenyoghurt op tafel en snijd de rookworst in dunne plakjes. Maal royaal zwarte peper op je bord en over het gerecht. Bestrooi met nog wat munt.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Productie: Trudelies Schouten. Recepten: Yolanda van der Jagt. Fotografie: Rob van der Vet. Styling: Jan Willen van Riel. Bereiding: Bart Stuart